for Horse and Health

Workshops


Een boost aan je ontwikkeling?Vol motivatie en nieuwe stof weer aan de slag?Een workshop is wat voor jou! De workshops zijn er om onder intensieve begeleiding grote sprongen vooruit te maken. Het uitgangspunt voor alle workshops is de klassieke dressuur en de verlichte rijkunst(Enlightened Equitation). Het gaat erom dat we binnen de mogelijkheden van de combinatie hier het maximale uit willen halen. We werken naar samenwerking, lichtheid, communicatie en harmonie tussen ruiter en paard. Hoe ziet zo een workshop eruit? Je kunt zowel individueel als in een groep een workshop komen volgen. Er is altijd een introductie van theorie wat gevolgd wordt door een praktisch gedeelte. De groepen hebben een minimum van 4 personen en een maximum van 10 personen, afhankelijk van de workshop.. De persoonlijke aandacht is hoog en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Je kunt gedurende de workshop meekijken met de andere trainingsklanten en de eventueel te trainen paarden. De workshops zijn intensief en effectief, maar ook leerzaam en vooral leuk! Voor iedereen die zijn ontwikkeling een boost wil geven !

* Workshop Equisimulator

* Workshop teugeldrukmeter

* Workshop schrik- en obstakel training

Voor specifieke vragen over workshops, leg deze gerust voor! De prijzen voor de workshops zijn €45,00 per persoon per workshop.

Workshop Equisimulator

Fiona is opgeleid voor het geven van instructie doormiddel van de Equisimulator door Heather Moffet. Zij is hiervoor de enige geaccrediteerde instructeur van dit systeem in Nederland. De opleiding tot Enlightened Equitation Teacher (verlichte rijkunst) in combinatie met de fysiologische en anatomische kennis als osteopaat, maakt dat Fiona mensen op weg kan helpen om onstpannender en pijnloos te rijden, voor ruiter en paard. Een heel belangrijke stap op weg naar een groter paardenwelzijn! De Equisimulator is een mechanische machine die de beweging van het paard simuleert. Normaal gesproken laten we ons leiden door de beweging van het paard, op de machine maakt u de beweging zelf. U wordt zich bewust van het gebruik van het hele lijf tijdens het rijden van een paard. Het is niet eenvoudig om ontspannen en relaxed op je paard te zitten. Tegenwoordig horen we veelal termen als “ga diep zitten”, “meegaan met je zit” en “om je binnenbeen buigen”. Maar wat dit nu precies betekend wanneer we daadwerkelijk rijden, is ons niet bekend. Wil je dat het rijden eenvoudiger verloopt? De samenwerking duidelijker verloopt? Vergeet dan je eigen lichaam niet! In de training Houding & Zit gaan we, na een houdingsanalyse op de Equisimulator, doelgericht werken aan: · De techniek van het lichtrijden · De techniek van het doorzitten · Het ontsluiten van het bekken · Het kantelen van het bekken

· De buiging van de onderrug · Het absorberen van de bewegingen · Het herkennen van de beenzetting · De techniek van het drijven · De techniek van het galopperen · De juiste teugelvoering · Het doorvloeien van energie Workshops teugeldrukmeter

De Centaur Teugeldrukmeter.

“Mijn instructie zegt dat ik los moet laten, maar ik heb al niets in mijn handen !” “hij blijft maar vasthouden aan één zijde zonder dat ik trek ! ” “ik hou maar moeite met constante aanleuning!” Op zoek naar dat éne gevoel? meten is weten! De teugeldrukmeter geeft inzicht in teugelvoering en communicatie tijdens het rijden ! Een mooi streven maar ons gevoel is nogal grillig. Zo kennen we allemaal wel de situatie waarbij een instructeur zegt dat je je buitenhand er aan moet houden terwijl je als ruiter denkt “Maar ik heb mijn buitenhand er toch aan”. De volgende dag ben je weer in je eentje aan het trainen en zoek je telkens dat ene gevoel uit de les weer op. Wat zou het dan fijn zijn als er een metertje is dat zegt, “Ja nu ben je er!” De Teugeldrukmeter Pro bestaat uit 2 sensoren (+/- 35 gram) die bevestigd worden tussen het bit en de teugel. Via een data logger wordt de informatie verzonden naar een computer aan de rand van de bak. Met behulp van de speciaal ontwikkelde software wordt de teugeldruk weergegeven in een real time grafiek. Je ziet hierop direct: - Het basis niveau van de aanleuning - De meegaandheid van de ruiterhand - De lichtheid van de hulpen - En het verschil tussen de linker en rechter hand Wat wij veel tegenkomen is dat ruiters het paard willen helpen, in plaats van een hulp geven. Je zou moeten rijden met een bepaald basiscontact. Na het geven van een hulp zou je jezelf ook weer moeten kunnen herstellen, terug naar hetzelfde basiscontact. Maar dat is nog niet zo makkelijk ! en voor een instructeur ook erg moeilijk te zien hoeveel druk er nu werkelijk is. Daarbij zijn er legio redenen waardoor een paard meer of minder druk zou willen aannemen, denk aan de ruiter, een sterkere linker/rechter hand, een links/rechts gebogen paard, tandproblemen,enz. De teugeldrukmeter meet objectief en liegt nooit. De trainingen worden zowel bij ons op het centrum als op locatie gegeven. Vooraf kun je aangeven waar je problemen tegen komt en tijdens het rijden worden metingen gemaakt en opgenomen. Tussendoor wordt dit besproken en opnieuw gemeten. Na het rijden kijken we samen terug naar de metingen en krijg je advies mee om met je resultaten aan het werk te gaan ! Wil je meer inzicht in je teugelvoering en wil je een afspraak maken voor een consult met de teugeldrukmeter? Dit kan zowel op locatie als bij ons op de accommodatie. Neem gerust contact op of schrijf je in op een van de workshops.

Workshop schrik- en obstakeltraining

Misschien kent u het wel; Ineens de vuilniscontainer langs de weg- De buurjongen die uit de steeg komt gestuift met zijn skelter. Het enge juryhokje ineens langs de bakEENNNGGG is het allemaal! Iedereen wil plezier en vriendschap met zijn paard. Dit is alleen iets wat je moet verdienen. Het gaat om bewustwording, hoe leert een paard, hoe train ik een paard, wat is mijn eigen invloed en hoe kom ik tot mijn doel. Met verschillende attributen (zijlen, vlaggen, blokken, lijnen, schuimbuizen, rookmachines, muren, matrassen, vuurwerk) laten we zien hoe je stap voor stap kunt trainen naar fun & friendship. Je kunt met alle paarden dit soort oefeningen doen, ter bevordering van je training, communicatie en controle. In welke situatie dan ook. We doorlopen 4 basisprincipes van training, die zowel van belang zijn aan de hand als onder het zadel. Voor ons begint hier de training. Met welk paard dan ook.

Wat maakt ons een goede leider? Die veiligheid, zekerheid en grenzen biedt voor een kader om binnen te werken. Hoe knippen we oefeningen en het aanleren hiervan op in kleine grijpbare stukjes zowel voor ons paard als voor onszelf! Bij het aanleren van nieuwe dingen, is namelijk de timing van belonen essentieel! Maar ook dat we doelgericht een vraag stellen en de intentie duidelijk is. Vervolgens de vraag hoe we belonen, wanneer, wat en in welke mate! Van hieruit creëer je betrouwbaarheid en veiligheid. Duidelijkheid wat uitmond in het echt ontmoeten van je paard en wederzijds vertrouwen.Dan maakt het niet meer uit wat je tegenkomt, een trailer, een zijl, dat hokje, een brug, je hebt namelijk ten alle tijden controle over de beweging.Belangrijk is dat jij als trainer je bewust word van wat je doet en waarom je het doet, dan maak je de eerste stap naar een beter paardenwelzijn!

De training betreft twee delen. ’s Morgens na de theorie wordt eerst gewerkt aan de hand. Dan is er een pauze om iets te eten voor zowel de paarden als de eigenaren. Na de pauze gaan we de oefeningen onder het zadel doen.

Wil jij deze ontwikkeling met je paard en jezelf? Een schrik- en obstakel training bijwonen, of krijg je jou paard al tijden niet in de trailer? neem gerust eens contact op en leg je probleem voor! Fiona biedt workshops en trainingstrajecten zowel bij ons op de accommodatie, als bij u op locatie!